Maria har varit utomlands ett tag

Maria Wetterstrand har ändrat sig i EU-frågan och kommer nu själv att arbeta för att miljöpartiet inte längre kommer arbeta för ett utträde ur EU och för en upplösning av unionen. Hon argumenterar för att klimatarbetet till exempel blir lättare om det görs överstatligt och att EU kan vara en progressiv kraft.

Men att hon ändrat sig handlar nog mest om att hon varit ute i Europa. Hon har bott i Finland i sex månader, har handlat med euro varje dag, har ett barn som fömodligen kommer börja tala ett annat språk med mer intressant kasussystem än det svenska och sett att andra länder i Europa inte nödvändigtvis har sämre standard än Sverige. Det är inte många svenskar som bott i andra länder som är EU-motståndare.

EU-motståndet bottnar i folkrörelsernas bondfångeri mot sina medlemmar. Många i Sverige tror vi är med i EU för att visa de andra medlemsländerna hur saker ska skötas. Men i andra länder sköter de saker ganska bra, var och en på sitt sätt – och ofta nog bättre än hur det görs i Sverige! Den insikten får den som bor i ett annat land ett tag.

Skicka alla utomlands. Det är lätt nu med EU-pass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: