Hänsynslöshet, oro, och ordning och reda

”Det är hänsynslöst och ologiskt”, avslutar Kalle Larsson, citerad i dagspressen att släppa in folk i landet utan att först se till att de papperslösa i landet får uppehållstillstånd. Hänsynslöshet är det svårt att se i detta, en av de första humanistiska förslagen från den nuvarande regeringen. Men hänsynslöshet tolkas förstås i en politisk mening här.

”Det handlar i grunden om respekt för dem som redan är här. Det vi vill ha är ordning och reda”, säger Sven-Erik Österberg i samma artikel. Stabilitet framför förändring. Har vi hört det förut?

”- Vi känner dock oro för att det ska bli fritt fram att bara komma hit och söka jobb ett par månader. Vi tror att enskilda personer då kan hamna i en ganska utsatt position, med sänkta villkor som följd”, säger Wanja Lundby-Wedin, citerad i en annan artikel. Att frihet att ”bara komma hit” utan myndighetstillstånd är oroväckande … ? Den attityden är oroväckande i sig. Huga.

2 Responses to Hänsynslöshet, oro, och ordning och reda

  1. Kalle Larsson skriver:

    Nja, det är ju inte riktigt det jaghar sagt, nej. Hänsynslöst och ologiskt är det däremot att att människor – av vilka en del har arbete – kslla skickas tillbaka till krigets Irak och Afghanistan och medan andra istället skall komma hit. Varför inte både ock?

  2. akvileja skriver:

    Att blanda samman flyktingar (som behöver hjälp och allt möjligt stöd de kan få) med in- och utvandrare (som vill flytta på sig för att de söker en rimligare vardag) leder inte till något gott.

    Av ren anständighet som ett av världens rikaste och folktommaste länder bör Sverige hjälpa varje person som befinner sig i trångmål. Av rena förnuftsskäl bör Sverige tillåta vem som helst som vill söka sig en framtid i landet och bidra till dess välstånd anlända och krafsa sig en utkomst i den tjälfrusna myllan.

    Självfallet anser jag att alla ska få stanna. Och du kanske har arbetat för att folk ska få komma till Sverige även utan att ange flyktingskäl – det har jag bara inte sett rapporterat. Men jag ser fortfarande inte hur ett gott och öppet förslag om arbetskraftinvandring är ”hänsynlöst” för att det inte även täcker flyktingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: