Grilltider

Gott att grilla, dags att ta fram grillen, grilltips, så grillar du, sommarens grillfester … butiken på hörnet är proppfull med speciella störtar fulla av grillolja, korvbrickor, halloumi, flintastekar, annat sånt som hör maj månad till. Och juni månad. Och juli månad. Och augusti månad med lite kräftor som förrätt. Och september månad med lite extra skjuts om det blir brittsommar.

Skylten inkluderar i ett hav av lågor en massa termer som hör grillandet till. Grillvante … och tändvätska.

Tändvätska är otäckt. Det ger smak åt det svedda köttet på grillen. Hälften ångar bort innan den tänds. Helgeftermiddagar ligger en sky av förångade kolväten över nejden här i sjöstaden. Varje balkong har sin grill.

Frisk luft

I många mer miljömedvetna delar av världen är sådana verkligen helt onödiga lyxprodukter förbjudna. I Kalifornien sedan början av nittitalet och redan från mitten av åttitalet i vissa kommuner som haft mycket problem med smog. Det finns elektriska grilltändare och plåtstrutar som man kan fylla med tidningspapper för att få fjutt på sitt lilla hemmakrematorium: det går snabbare och det grillade smakar mer av råvaran (eller av natriumglutamatet i grilloljan i förekommande fall).

Nämen kolla! Andra håller med! Köp genast en sådan här, grannjävlar!

Taggar på bloggar.se:, , , ,

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: