Bloggen påverkar … och minns!

Det ser ut som det kan gå vägen. Jag är försiktigt optimistisk att bloggbävningen kommer lyckas mota FRA-lagen i grind. Men ledamöterna får leva länge med frågan!

Ett gott exempel på varför FRA-lagen ska ner i papperskorgen är att data, när de väl är insamlade, inte rostar eller murknar: digitala data anfräts inte av arkivmal. Hamnar överskottsinformation hos FRA finns de kvar där. I praktiken för alltid vad än sysadmin säger.

Vi som engagerat oss i frågan, skrivit till ledamöter, och kommenterat (ytterst fåtaliga) artiklar i dagspressen – nu måste vi se till att hålla våra valda ledamöter uppmärksamma på hur digitala data fungerar. ”Det är långt till nästa val”, tänker den som frestas rösta som partiledningen föreslår. Men deras val av voteringsknapp nu på onsdag kommer finnas dokumenterad i många år än.

På onsdag byggs det nya politiska karriärer!

Dagspressen idag: här, här,här,här och här.

Taggar på bloggar.se:, ,

One Response to Bloggen påverkar … och minns!

  1. […] Dexion igen, djävulskattungen #3, Radikalen, Din ledamot i riksdagen – Göran Pe…, Brygubben, Detta är inte en blogg, egentligen., Monica Green(s) blogg, Henrik Sjöholm, Politik, japanska och annat, Erik Laakso, Svensson #6, […]

%d bloggare gillar detta: