Vekare och vekare?

Dagspressen berättar:

”- Mycket märkligt att de kör över sin egen myndighet. Det här påverkar alla brevbärares arbetsmiljö på ett negativt sätt. Ohälsotalen kommer att stiga, säger Alf Mellström, ordförande för fackföreningen SEKO Posten.”

… apropå att Posten dragit tillbaka sitt krav på postboxar i varje hus. Det kravet kan man fundera över: måste posten till dörren eller ej; måste hallar byggas om eller ej; är postiljonyrket hälsovådligt eller ej?

Oavsett vilket ställningstagande man än landar i är det märkligt att ohälsotalen kommer att stiga av att status quo består. Kommer bibehållna brevinkast nu bli besvärligare än förr? Kommer postiljoner framgent rekryteras ur en skörare befolkningsgrupp? Eller är det ett hot om maskning från SEKO:s sida?

Taggar på bloggar.se:, , ,


(Själv var jag nöjd över vår nya fastighetsbox vi fick för ett tag sen. Jag är beredd att gå ner för att hämta posten i porten eftersom postiljonen tog med sig utgående post på samma gång. Quid pro quo. Men när jag var bortrest ett par månader tog posten bort den utgående brevlådan. Så nu får jag gå ner till porten för att hämta mina räkningar utan någon motprestation från postiljonens sida. Fy.)

Annons

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: