provided the rich were less rich

Den syndikalistiska tidningen Arbetaren har ofta tänkvärda nya perspektiv på de nyheter den vanliga pressen rapporterar på sedvanligt sätt. Men ibland knör de in goda nyheter i säck och aska för att få till den slutknorr de vill.

Om jobbskatteavdraget som sänker kostnaden både för arbetssäljare och arbetsköpare: ”… låg- och normalinkomsttagare de stora förlorarna. En person med en månadslön på 20000 kronor har sammanlagt fått 52971 kronor lägre skatt sedan dess, samtidigt som en person med en månadslön på 35000 kronor har tjänat 98106 kronor och en med 50000 kronor 108083 kronor på regeringens politik.”

De stora förlorarna, minsann. Jo, det finns fog för att diskutera ökade klyftor i samhället. Gör det! Det är Arbetarens uppgift! Jag ser fram emot fler och skarpare analyser! Men att kalla en större disponibel inkomst för förlust utan vidare analys länder inget förtroende.

Ibland måste man citera järnladyn: ”But what the Honourable Gentleman is saying is that he would rather the poor were poorer, provided the rich were less rich” Länk till citatet finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: