Funktionalism och störningar i strömlinjerna

Idag knasar Landskronaledningen ordentligt på dagspressens opinionssidor och ser egenhändigt till att storstädernas liberaler röstar rödgrönt.

Sånt händer: även i ett liberalt parti finns det folk som höjer sin egen drogparanoida åtgärdshysteri till skyarna framför alla principer som de borde hålla i högsätet. Det är en anledning att hålla sig undan partiväsendet – för att slippa hantera debatten med småpåvar.

Har du pink eller öl i koppen, bäste borgmästare?

Annars är det ju så att sådana här aningslösa hyllningar till effektivitet brukar komma från näringslivsjeppar eller storföretagarvänliga pampar.

Men det här är värre. Karlen har ju inte koll på vad han gör! Genom övervakningskameror som enligt kända tidigare studier visat sig vara ineffektiva och genom tvångsurintestning av skolungdomar skall han ”hindra unga människor från att hamna i vad som ofta blir ett livslångt beroende”. Kan någon berätta för honom hur bra metoden är?

De enda säkra resultaten är att kommunstyrelsens ordförande kan berätta om drakoniska åtgärder på kyrkkaffet och golfbanan och att ungdomarna lär sig betrakta myndigheter som en bisarr väktare som vill kolla dem när de pinkar. Ingen hängiven droganvändare lär fastna i nätet; vill vi identifiera vanartiga barn borde åtgärderna givetvis satts in långt innan beteendet gör utslag på urintest. Är det så vi vill nästa generation medborgare ska träda ut i samhället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: