utlänning som utlänning

Att vår flyktingpolitik är oförsvarbar och skändlig och en stor orsak till skam för varje person som möter resultaten av den behöver påpekas, ständigt. Osedvanligt tydligt berättar just nu Röd Press om saken. Bra! Hoppas många läser inlägget!

Men det är så skadligt för den saken att Röd Press väljer att blanda samman arbetskraftinvandring i samma soppa. Där tycker nu jag och Röd Press helt olika om sakfrågan, men oavsett våra olika åsikter (där jag anser att folk ska utan restriktioner få söka sin lycka varhelst de vill och Röd Press gissningsvis anser att folk ska få byta arbets- och bostadsort under ordnade former efter att någon sakkunnig med översikt över samhällssituationen i stort har synat behov och skyddsnät ordentligt) så är det olika frågor.

Att alltid behandla varje utlänning som just en utlänning, oavsett om det är en av nöd darrande flykting som behöver hjälp eller en förhoppningsfull invandrare med ränseln på ryggen som behöver möjligheter och är beredd att anta utmaningar på studs är förklenande mot de individer som behöver välkomnas när de kommer, förminskar de behov flyktingen har och hjälper surmulna taxichaufförer (ja, jag for med en sådan idag) fortsatt knyta näven i fickan över folk de inte vill ha som grannar.

Jag är glad över varje försök att punktera den offentliga självtillräckligheten över vår förmenta hjälpsamhet och givmildhet, och äcklas av att det verkligen finns folk som hellre håller dörren stängd än öppen för nödlidande. Just därför är det viktigt att göra skillnad på vad människor som kommer hit behöver.

Arbetskraftinvandring är inte flyktingpolitik. Den som påstår det förstör samtalet i en viktig fråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: